Naar recept print
0 Maak favoriet

Amandel tartelettes stoofperen en eiwitschuim

Overheerlijke amandel tartelettes stoofperen met eiwitschuim. Het stoofperen gevoel gecombineerd met heerlijk eiwitschuim!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd Porties: 8

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Gebruik hiervoor vormpjes van 10 cm doorsnede.

    Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Kneed de bloem samen met de suiker, amandelmeel en roomboter (koud) tot een deeg en laat het even rusten in de koelkast.

    Vet de vormpjes in en rol het deeg vervolgens dun uit en bekleed de vormpjes. Laat het opstijven in de koeling.

  3. Klop het amandelmeel met de suiker, het ei (op kamertemperatuur), boter (kamertemperatuur) en de rasp van een halve citroen luchtig.

  4. Vul de tartelettes voor de helft met het beslag en druk er een halve gestoofde peer in.

  5. Bak de taartjes af in de oven gedurende 15-18 minuten tot ze mooi bruin zijn en gaar.

  6. Klop het eiwit met de poedersuiker stijf. Spuit dit mooi op de tartelettes en brand dit kort af met een keukenbrander.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *