Print opties:

Amandel tartelettes stoofperen en eiwitschuim

Moeilijkheidsgraad Gevorderd
Porties 8
Beschrijving

Overheerlijke amandel tartelettes stoofperen met eiwitschuim. Het stoofperen gevoel gecombineerd met heerlijk eiwitschuim!

Ingrediƫnten
  • 150 gram patent bloem
  • 70 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 gram amandelmeel (vulling)
  • 20 gram kristal suiker (vulling)
  • 2 stuks eieren (vulling)
  • 80 gram ongezouten boter (vulling)
  • 1/2 stuks citroen (vulling)
  • 100 gram eiwit (eiwitschuim)
  • 50 gram poedersuiker (eiwitschuim)
Bereidingswijze
  1. Gebruik hiervoor vormpjes van 10 cm doorsnede.

    Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Kneed de bloem samen met de suiker, amandelmeel en roomboter (koud) tot een deeg en laat het even rusten in de koelkast.

    Vet de vormpjes in en rol het deeg vervolgens dun uit en bekleed de vormpjes. Laat het opstijven in de koeling.

  3. Klop het amandelmeel met de suiker, het ei (op kamertemperatuur), boter (kamertemperatuur) en de rasp van een halve citroen luchtig.

  4. Vul de tartelettes voor de helft met het beslag en druk er een halve gestoofde peer in.

  5. Bak de taartjes af in de oven gedurende 15-18 minuten tot ze mooi bruin zijn en gaar.

  6. Klop het eiwit met de poedersuiker stijf. Spuit dit mooi op de tartelettes en brand dit kort af met een keukenbrander.