Naar recept print
0 Maak favoriet

Appel-kaneel bavarois  

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een springvorm 20 cm doorsnee (of ring) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter (of acetaatfolie). Verkruimel de koekjes, smelt de boter en meng met de koekkruimels. Druk deze in de vorm als bodem en laat opstijven in de koelkast totdat de bodem stevig is. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Schil de appel, stoof met de suiker totdat de appels zacht zijn. Pureer de appels en voeg eventueel extra suiker toe als de appels te zuur zijn. Laat op laag vuur de gelatine smelten en roer door de appelpuree. Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom lobbig maar niet te stijf. Spatel de slagroom door de appelpuree. Giet je appelbavarois in de vorm op de bodem. Laat de bavarois een uurtje opstijven in de koelkast.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *