Bavette met Whisky peppercorn sauce
Ingrediënten
Instructions
-
Laat de bavette rustig op kamertemperatuur komen en dep de bavette droog, breng flink op smaak met peper en zout.
-
Bereidt de BBQ voor op indirect 120 graden.
-
Leg de bavette op het rooster en breng het naar 48 graden kerntemperatuur en leg vervolgens het vlees opzij met aluminiumfolie er over.
-
Verhit peperkorrels in een koekenpan op hoog vuur gedurende 1-2 minuten. Voeg 2 eetlepels boter en sjalotten toe en kook op middelhoog vuur tot de sjalotten zacht zijn, ongeveer 4 minuten.
-
Haal de pan van het vuur en giet de whisky in de pan.
-
Voeg room en eventuele vloeistof die uit de rustende steaks is gekomen toe aan de pan. Breng aan de kook en kook 1-2 minuten, zodat de saus dikker wordt en zet even opzij.
-
Open de luchttoevoer en verwijder de platesetter.
-
Grill de bavette tot 55-58 graden.
-
Laat vervolgens de bavette gedurende 10 minuten te rusten onder de aluminiumfolie.
-
Snijd de bavette dwars op de draad, serveer met peppercorn sauce en garneer af met peterselie. Enjoy!