Laat de bavette rustig op kamertemperatuur komen en dep de bavette droog, breng flink op smaak met peper en zout.
Bereidt de BBQ voor op indirect 120 graden.
Leg de bavette op het rooster en breng het naar 48 graden kerntemperatuur en leg vervolgens het vlees opzij met aluminiumfolie er over.
Verhit peperkorrels in een koekenpan op hoog vuur gedurende 1-2 minuten. Voeg 2 eetlepels boter en sjalotten toe en kook op middelhoog vuur tot de sjalotten zacht zijn, ongeveer 4 minuten.
Haal de pan van het vuur en giet de whisky in de pan.
Voeg room en eventuele vloeistof die uit de rustende steaks is gekomen toe aan de pan. Breng aan de kook en kook 1-2 minuten, zodat de saus dikker wordt en zet even opzij.
Open de luchttoevoer en verwijder de platesetter.
Grill de bavette tot 55-58 graden.
Laat vervolgens de bavette gedurende 10 minuten te rusten onder de aluminiumfolie.
Snijd de bavette dwars op de draad, serveer met peppercorn sauce en garneer af met peterselie. Enjoy!