Porties: 6 Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Naar recept print
0 Maak favoriet
Voor de kenner én liefhebber, kenmerkend aan de Beef Hammer is het een heerlijk, imposant en machtig stuk vlees.

Beef Hammer

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd Porties: 6

Ingrediënten

Instructions

  1. Voordat je begint met de bereiding, zorg dat je het vlees een dag van te voren in de kruiden zet. Aangezien het vlees lang op de BBQ moet begin vooral op tijd. 

  2. Allereerst begin met het verwijderen van het vlies rondom het vlees met een scherp mes. Het vlies moet worden verwijderd, omdat het niet lekker is. 

  3. Na het verwijderen van het vlies, smeer je met grove mosterd het vlees in en kruid vervolgens de hele hammer met een lekkere rub, zoals bijvoorbeeld Pink Devil van No Rubbish. 

  4. Nu is het belangrijk dat je het vlees opbindt met een slagerstouw, dit omdat het vlees straks zo zacht gegaard is en anders van het bot valt. 

  5. Daarna bereid je de BBQ voor met een indirecte bereiding van 110 tot 120 graden en voeg hierna 3 Hickory chunks toe.

  6. Plaats een lekbak onder het rooster op de plate setters om het vet op te vangen. 

  7. Daarna leg je de Beef Hammer op het rooster en plaats de Meater in het vlees, vervolgens sluit de deksel.

    Rook circa 3 uur totdat er een droge korst op het vlees heeft gevormd. 

  8. Vervolgens pak je het vlees in met aluminiumfolie of slagerspapier en de ingepakte Beef Hammer weer terug op het rooster.

  9. Check bij een kerntemperatuur van 93 graden of het vlees mals is door middel van een saté prikker zonder problemen in het vlees gestoken kan worden. 

  10. Laat het vlees rusten voor circa een uur in een koelbox zodat het vlees nog lekker warm is na het rusten.

  11. Tot verwijder je het touw wat om de hammer zit en valt het vlees mooi mals van het bot.

    Serveer en maak het af met bijvoorbeeld gegrilde groene asperges. Enjoy!

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *