Beef Wellington
Ingrediënten
Instructions
-
Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zeezout.
-
Bak in een skillet met wat boter de ossenhaas rondom bruin, laat deze afkoelen.
-
Pulseer kort de kastanjechampignons, knoflook en sjalot met de kruiden in een keukenmachine. Dit wordt duxelles genoemd.
-
Bak vervolgens in een skillet. Van belang is dat het helemaal droog gebakken is, anders wordt het bladerdeeg vochtig. Laat de duxelles afkoelen.
-
Leg twee lagen vershoudfolie maak deze breed en lang genoeg.
-
Leg overlappend de plakken parmaham op de folie, maar overlappend genoeg zodat straks de ossenhaas goed ingepakt kan worden.
-
Verdeel de duxelles in het midden van de parmaham.
-
Leg vervolgens de ossenhaas erop en rol deze doormiddel van de de folie strak op. Leg deze circa 30 minuten in de koelkast.
-
Rol de bladerdeeg uit op vershoudfolie. Vervolgens leg je het pakketje ossenhaas erop en rol de bladerdeeg op dezelfde manier op zoals de eerste keer. Zorg dat de naad van het deeg aan de onderzijde komt. Snij het overtollig deeg weg.
-
Met het overtollig deeg kun je mooie blaadjes maken.
-
Bestrijk het deeg met eidooier.
-
Steek de BBQ aan en maak een indirecte zone. Breng op temperatuur van 180 graden.
-
Leg de beef op een vel bakpapier en zet in de BBQ. Steek een kernthermometer in het vlees.
-
Gaar de beef tot 48 graden in de kern, dit gedurende circa 30 minuten. Laat vervolgens de beef even rusten voordat je hem aansnijdt.