BEER CAN CHICKEN nacho style

Ingrediënten
Instructions
-
Maak de avocado salsa; pureer de avocado en voeg fijn gesneden knoflook en rode ui aan toe. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en gerookte paprika.
-
Smeer de kip in met de gemaakte rub en zet de kip op een blik op een bakplaat. Bereid de BBQ voor om indirect te garen op 160 graden en laat de kip 1,5 uur garen.
-
Beer queso saus: maak een roux door de boter te smelten en vervolgens de bloem aan toe te voegen. Blijf rustig door roeren en bak de bloem gedurende 3 minuten aan. Giet dan de voorzichtig de melk al roerend erbij. Voeg het bier toe en laat inkoken totdat het mengsel wat dikker wordt. Vervolgens de kaas en laat de saus dikker worden. Tot slot voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
-
Nacho's:
Verdeel de tortilla's chips over een plaat (kan ook een schaal zijn), verdeel de pulled chicken over de chips tezamen met de bosui, rode ui, tomaat en komkommer. Schenk de saus erover heen en verdeel de rucola sla.