Bloemkoolschotel

Ingrediënten
Instructions
-
Snij de bloemkool in roosjes en gaar ze in kokend water.
-
Snij de knoflook en uien fijn.
-
Stoof in een koekenpan de uien en knoflook, voeg daar de andijvie bij. Kruid flink met peper en zout.
-
Neem een ovenschaal en verdeel de andijvie over de bodem.
-
Verdeel de aardappel schijfjes over de andijvie.
-
Giet de bloemkool af en laat afkoelen.
-
Ga aan de slag met de saus: maak een roux met de boter en bloem.
-
Giet dan de melk erbij en roer rustig met een garde tot je een gebonden klontervrije witte saus hebt.
-
Haal de saus van het vuur, voeg dan de mosterd en kaas toe, kruid af met nootmuskaat en komijnpoeder.
-
Verdeel vervolgens de bloemkoolroosjes over de laag aardappelen en giet de saus erover heen.
-
Meng de panko een beetje met olijfolie waardoor je een broodkruim krijgt. Verdeel dit over de laag saus.
-
Je kunt de schotel even kort onder de gril plaatsen om een lekker krokant korstje te creëren. Enjoy!