Porties: 4 Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Naar recept print
0 Maak favoriet
Hou je van bloemkool? Dan is deze schotel absoluut de moeite waard. Comfortfood in laagjes van aardappel, andijvie, witte saus en als top bloemkool met een laagje panko

Bloemkoolschotel

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Snij de bloemkool in roosjes en gaar ze in kokend water.

  2. Snij de knoflook en uien fijn. 

  3. Stoof in een koekenpan de uien en knoflook, voeg daar de andijvie bij. Kruid flink met peper en zout. 

  4. Neem een ovenschaal en verdeel de andijvie over de bodem. 

  5. Verdeel de aardappel schijfjes over de andijvie. 

  6. Giet de bloemkool af en laat afkoelen. 

  7. Ga aan de slag met de saus: maak een roux met de boter en bloem. 

  8. Giet dan de melk erbij en roer rustig met een garde tot je een gebonden klontervrije witte saus hebt. 

  9. Haal de saus van het vuur, voeg dan de mosterd en kaas toe, kruid af met nootmuskaat en komijnpoeder. 

  10. Verdeel vervolgens de bloemkoolroosjes over de laag aardappelen en giet de saus erover heen. 

  11. Meng de panko een beetje met olijfolie waardoor je een broodkruim krijgt. Verdeel dit over de laag saus. 

  12. Je kunt de schotel even kort onder de gril plaatsen om een lekker krokant korstje te creëren. Enjoy!

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *