Briochetaart met chocolade en whiskey
Ingrediënten
Instructions
-
Vet een springvorm van 24 cm in en verwarm de oven voor op 150 graden.
-
Doe de gedroogde pruimen met 60 gram suiker in een kom en schenk de whisky erover. Laat een half uurtje inweken.
-
Wikkel de bodem en de rand van de springvorm in met enkele lagen aluminium. Hiermee is de vorm waterdicht.
-
Klop in een kom de eieren met de vanille, slagroom en de resterende suiker. Leg de helft van de sneetjes brioche op de bodem van de bakvorm.
-
Schenk er de gesmolten boter en dan 350 ml van het roommengsel over.
-
Verdeel de pruimen en whisky erover daarna de chocolade. Dek af met de rest van de sneetjes brioche en schenk de rest van het mengsel erover.
-
Laat de taart 45 minuten intrekken.
-
Zet de bakvorm in een diepe braadslee of pan, giet een laagje heet water op de bodem.
-
Bak de taart circa 1 uur en en 10 min. Let even goed op of de vulling goed dik geworden is.
-
Bestuif de taart met een laag cacaopoeder. Enjoy!