Print opties:

Briochetaart met chocolade en whiskey

Moeilijkheidsgraad Gevorderd
Porties 14
Ingrediënten
  • 120 gram suiker
  • 600 gram briochebrood (plakken)
  • 130 gram gedroogde pruimen
  • 100 gram ongezouten boter
  • 2 tbsp vanille pasta
  • 600 ml slagroom
  • 5 stuks eieren
  • 130 whiskey
  • 200 gram pure chocolade (drups)
  • 2 tbsp cacaopoeder
Instructions
  1. Vet een springvorm van 24 cm in en verwarm de oven voor op 150 graden.

  2. Doe de gedroogde pruimen met 60 gram suiker in een kom en schenk de whisky erover. Laat een half uurtje inweken. 

  3. Wikkel de bodem en de rand van de springvorm in met enkele lagen aluminium. Hiermee is de vorm waterdicht. 

  4. Klop in een kom de eieren met de vanille, slagroom en de resterende suiker. Leg de helft van de sneetjes brioche op de bodem van de bakvorm.
  5. Schenk er de gesmolten boter en dan 350 ml van het roommengsel over. 
  6. Verdeel de pruimen en whisky erover daarna de chocolade. Dek af met de rest van de sneetjes brioche en schenk de rest van het mengsel erover. 

  7. Laat de taart 45 minuten intrekken. 

  8. Zet de bakvorm in een diepe braadslee of pan, giet een laagje heet water op de bodem. 

  9. Bak de taart circa 1 uur en en
10 min. Let even goed op of de vulling goed dik geworden is.

  10. Bestuif de taart met een laag cacaopoeder. Enjoy!