Naar recept print
0 Maak favoriet

Buikspek

Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Spoel het buikspek af onder koud water en dep het droog met keukenpapier.

  2. Snijd met een scherp mes de huid van het buikspek in ruitvormige patronen, zorg ervoor dat je niet te diep snijdt, maar alleen door de huid.

  3. Meng in een kom het grove zout, zwarte peper, paprikapoeder,  tijm en rozemarijn.

  4. Wrijf het buikspek grondig in met het kruidenmengsel. Zorg ervoor dat de kruiden goed in de sneden in de huid doordringen.

  5. Wikkel het buikspek in folie en laat het in de koelkast marineren. Laat het bij voorkeur een nacht marineren voor de beste smaak.

  6. Haal het buikspek ongeveer een uur voor het koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

  7. Bereidt de BBQ voor een indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.

  8. Is de BBQ op temperatuur? Leg het vlees dan met de vetkant (die je hebt ingesneden) naar boven op het rooster en plaats de kernthermometer. 

  9. Gaar het vlees rustig tot een kerntemperatuur van 70 graden. 

  10. Is die temperatuur bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ en laat het onder een stuk aluminiumfolie 15 minuten rusten. 

  11. Snijdt het buikspek vervolgens in plakken van circa 1 cm dik en serveer!

  12. Serveer dit heerlijke geroosterde buikspek met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *