Buikspek
Ingrediënten
Instructions
-
Spoel het buikspek af onder koud water en dep het droog met keukenpapier.
-
Snijd met een scherp mes de huid van het buikspek in ruitvormige patronen, zorg ervoor dat je niet te diep snijdt, maar alleen door de huid.
-
Meng in een kom het grove zout, zwarte peper, paprikapoeder, tijm en rozemarijn.
-
Wrijf het buikspek grondig in met het kruidenmengsel. Zorg ervoor dat de kruiden goed in de sneden in de huid doordringen.
-
Wikkel het buikspek in folie en laat het in de koelkast marineren. Laat het bij voorkeur een nacht marineren voor de beste smaak.
-
Haal het buikspek ongeveer een uur voor het koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
-
Bereidt de BBQ voor een indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.
-
Is de BBQ op temperatuur? Leg het vlees dan met de vetkant (die je hebt ingesneden) naar boven op het rooster en plaats de kernthermometer.
-
Gaar het vlees rustig tot een kerntemperatuur van 70 graden.
-
Is die temperatuur bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ en laat het onder een stuk aluminiumfolie 15 minuten rusten.
-
Snijdt het buikspek vervolgens in plakken van circa 1 cm dik en serveer!
-
Serveer dit heerlijke geroosterde buikspek met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade.