Buikspek met polenta paddenstoelen artisjok

Ingrediënten
Instructions
-
Het begint allemaal met een sappig stuk buikspek, langzaam geroosterd met een knapperige korst. Combineer dit met de romige polenta, artisjok en paddenstoelen en je hebt een prachtig gerecht.
-
Meng in een kom de kruiden, suiker, azijn, sojasaus, honing en mosterd tot een gladde massa.
-
Doe het buikspek in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat het buikspek goed bedekt is. Dek de schaal af en laat minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, marineren in de koelkast.
-
Maak je BBQ gereed voor een indirecte bereiding en stook de BBQ op tot een temperatuur van 110 graden.
-
Haal het stuk buikspek uit de zak. Steek de kerntemperatuur meter in het dikste stuk van het vlees en leg deze indirect op de BBQ. Zet wat marinade apart.
-
Blijf bestrijken en grillen voor nog eens 45 minuten tot 1 uur, of totdat het buikspek gaar is en de interne temperatuur minimaal 75 graden bereikt.
-
Kook intussen de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg intussen paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
-
Smelt 1 el boter en een scheut olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak ze even. Voeg de paddenstoelen, artisjok en tijm toe tot alles zacht is.
-
Haal het buikspek van de grill en laat vervolgens 10 minuten rusten. Snij vervolgens in smalle plakken. Schep de romige polenta op borden en leg wat paddenstoelen en artisjokken erop. Maak het af met buikspek. Enjoy!