Porties: 8 Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Naar recept print
0 Maak favoriet
Cannelé een frans klassiek gebakje op basis van vanille en rum.

Cannelés

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd Porties: 8

Ingrediënten

Instructions

  1. Warm de melk, merg van de vanillestokjes, stokjes zelf en de boter op tot het kookpunt bijna bereikt is. Leg er een deksel op en laat 25 min trekken, dit wordt ook wel infuseren genoemd.

  2. Klop de eieren met suiker kort met een garde luchtig. Voeg de bloem en zout toe. Voeg daarna voorzichtig ½ van de melk toe en meng. Voeg de overige melk en de rum toe en meng tot een glad beslag. Dek het af en laat het één nacht rusten in de koelkast.

  3. Vet de (siliconen) cannéles vorm in.

  4. Neem het mengsel uit de koelkast, meng kort en verwijder de vanillestokjes. Giet het mengsel voorzichtig in de vormpjes (bijna tot aan de rand).

  5. Verwarm de oven voor op 230 gr en bak de cannéles op 10 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 190 graden en laat 60 minuten verder bakken.

  6. Ontvorm wanneer de cannéles nog warm zijn.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *