Chicken pot pie
Ingrediënten
Instructions
-
Bereid de BBQ voor, indirect op 180 graden.
-
Bestrooi de kip flink met peper en zout. Leg dit klaar op een bord.
-
Snij de knoflook en uien fijn.
-
Snij de wortels in plakjes, evenals de bleekselderij.
-
Plaats de skillet (een gietijzeren koekenpan) met olie op het rooster en voeg de knoflook, rode ui, wortelen en bleekselderij toe. Voeg hier de kruiden aan toe.
Bak de groenten totdat deze zacht en bruin worden. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
-
Verplaats de groenten op een bord of in een kom, dek af om warm te blijven.
-
Grill de kip af aan beide zijden circa 4 minuten. Leg op een bord en snij/pluk in stukjes.
-
Smelt boter in de skillet. Zodra het schuimt, voeg je de bloem toe en klop je tot het glad is en een goudbruine kleur krijgt.
-
Voeg dan de witte wijn toe en laat even pruttelen terwijl de saus zachtjes klopt.
-
Breng op smaak met een snufje zout en giet voorzichtig de kippenbouillon erbij, al kloppend tot het een gladde saus wordt.
-
Daarna giet je de slagroom erbij en klop je nog even door. Laat de saus nog even 10 minuten goed door pruttelen.
-
Voeg dan de groenten, kip en de gehakte peterselie toe. Roer tot alles bedekt is met saus.
-
Snij de bladerdeeg in brede plakken. Verdeel dit over het mengsel en strijk af met een losgeklopt ei.
-
Plaats de skillet op het rooster en bak verder af in 20 tot 30 minuten. Serveer de pie met een takje rozemarijn.