Chocolade cheesecake met speculaas
Ingrediënten
Instructions
-
Maal in een keukenmachine de speculaas en amandelen.
-
Klop op gemiddeld snelheid in een mengkom de roomkaas luchtig, circa 2 minuten.
-
Voeg de poedersuiker en cacao toe, klop nog eens 3-5 minuten tot het luchtig is.
-
Spatel de helft van de opgeklopte slagroom erdoor tot het gemengd is.
-
Klop rest van het deel slagroom stijf en voeg de vanillepoeder daar aan toe. Meng alles even goed door elkaar.
-
Neem een spuitzak met een ronde spuitmond, schep hierin het chocolade cheesecake mengsel. Doe dit ook apart voor de vanille room.
-
Neem vier mooie glazen en ga vervolgens de lagen opbouwen.
-
Lepel een laag koekkruimels als eerste bodem.
-
Spuit vervolgens de chocolade cheesecake mengsel erin.
-
Spuit dan een laag vanille room erin. Herhaal dit nog eén keer voor een gelaagde look.
-
Decoreer af met wat nougatine en verse munt. Zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren. Enjoy!