Een mooi gelaagd dessert met een crunchy laag van speculaas en amandelen, romige chocolade cheesecake en vanille room.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Chocolade cheesecake met speculaas 

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Maal in een keukenmachine de speculaas en amandelen. 

  2. Klop op gemiddeld snelheid in een mengkom de roomkaas luchtig, circa 2 minuten.

  3. Voeg de poedersuiker en cacao toe, klop nog eens 3-5 minuten tot het luchtig is. 

  4. Spatel de helft van de opgeklopte slagroom erdoor tot het gemengd is. 

  5. Klop rest van het deel slagroom stijf en voeg de vanillepoeder daar aan toe. Meng alles even goed door elkaar. 

  6. Neem een spuitzak met een ronde spuitmond, schep hierin het chocolade cheesecake mengsel. Doe dit ook apart voor de vanille room. 

  7. Neem vier mooie glazen en ga vervolgens de lagen opbouwen. 

  8. Lepel een laag koekkruimels als eerste bodem. 

  9. Spuit vervolgens de chocolade cheesecake mengsel erin. 

  10. Spuit dan een laag vanille room erin. Herhaal dit nog eén keer voor een gelaagde look.

  11. Decoreer af met wat nougatine en verse munt. Zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *