Chocolade cheesecake pistache
Ingrediënten
Instructions
-
Smelt de boter en chocolade al roerend in een pan. Zet het apart om af te koelen.
-
Bekleed een bakblik van 25 x 25 met bakpapier. Verhit de oven op 180 graden (heteluchtoven).
-
Doe de eieren (4 stuks), suiker en de opgeloste koffie (oploskoffie in een kommetje met wat water oplossen) in een mengkom, klop er een dik en luchtig mengsel van.
-
Giet de afgekoelde chocolade erbij en klop tot de chocolade goed opgenomen is. Voeg dan de gezeefde bloem, cacao en snufje zout toe en meng er een glad beslag van.
-
Giet het mengsel in het bakblik en bak dit af in 25 minuten. Haal vervolgens het blik uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Doe de dulce de leche met de nootjes in een kom en roer even goed door. Smeer een laag op de afgekoelde cake en zet het blik voor circa 30 minuten in de vriezer.
-
Zet de oven terug op 170 graden.
-
Maak de cheesecake door de roomkaas, poedersuiker, het ei (2 stuks) en bloem door elkaar te mengen.
-
Smeer het mengsel in een egale laag op het notenmengsel en zet de cake circa 30 minuten in de oven.
-
Laat de cake volledig afkoelen en zet hem voor eén nachtje in de koelkast.
-
Strooi de cacao erop, haal de cake uit het blik en snijd in blokjes. Het is vrij machtig, dus kleine vierkantjes volstaat prima!