Naar recept print
0 Maak favoriet

Chocolade meringuetaart 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd Porties: 9

Ingrediënten

Bereidingswijze

 1. Maal de koekjes fijn. Voeg de boter toe en draai tot alles is gemengd.

 2. Druk het koekjesmengsel met de bolle kant van een lepel op de bodem van een ronde taartvorm van 18 cm. Zet even in de koelkast.

   

 3. Verwarm de chocolade en room al roerend in een middelgrote sauspan op laag vuur tot je een gesmolten, gladde massa hebt. Schenk in de vorm en zet 45 minuten in de koelkast of tot de massa is opgestijfd.

 4. Breng voor de topping 330 gr suiker en het water in een kleine sauspan op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat zonder te roeren 3–4 minuten iets inkoken tot je een siroopachtig mengsel hebt.

   

 5. Klop de eiwitten in een keukenmachine op de hoogste stand tot zich zachte pieken vormen. Voeg nu steeds 1 eetlepel tegelijk van de rest van de suiker toe en klop 30 seconden voor je de volgende schep suiker toevoegt. Schraap de wanden van de kom schoon.

 6. Schenk nu geleidelijk, in een dun, gestaag straaltje en met de keukenmachine nog steeds op de hoogste stand, de suikersiroop erbij en klop nog 3–4 minuten of tot je een stevige, glanzende massa hebt.

   

 7. Schep de meringue op de taart. Verhit even met een kleine keukenbrander.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *