Chocolade vanille cheesecake
Ingrediënten
Instructions
-
Bekleed een springvorm van 20 cm. Verkruimel de biscuits en amandelmeel in een keukenmachine. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en stort dit in de vorm. Druk aan met een lepel en zet weg in de koelkast voor 30 minuten.
Zet de oven op 150 gr. Mix de MonChou en ricotta in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en helft van de vanille en mix even goed door voor circa 1 minuut. Doe 2/3 van de vulling in een kom en zet weg.
Voeg de chocolade toe in de kom van de keukenmachine en mix tot een egale massa. Haal de vorm uit de koelkast en schenk het mengsel op de bodem van de vorm.
Meng de maïzena en rest van vanille in een kommetje en voeg dit toe aan het mengsel wat je even weggezet hebt. Verdeel de vulling over de vorm en zet 55 minuten in de oven.
Als de vulling in het midden nog beetje wiebelig is, zet de oven uit en laat de taart nog 20 min nagaren in een gesloten oven.
Haal vervolgens de vorm uit de oven en laat daarna 30 minuten op kamertemperatuur komen.Daarna zet je de taart voor 2 a 3 uur in de koelkast.