Cinnamon rolls zijn voor velen een favoriete zoetigheid en zeer geschikt om op de BBQ te bereiden. Het is zelfs eenvoudig te maken en bovendien ook nog eens leuk om te doen. Cinnamon rolls zijn heerlijk zoet en boterachtig. Het zachte en luchtige deeg is gevuld met een zoete kaneelsuikervulling en bedekt met roomkaas frosting. Door het deeg te bakken in een skillet krijg je een lekkere knapperige korst. Echt een aanrader om eens te proberen op de BBQ!
Naar recept print
0 Maak favoriet

Cinnamon rolls BBQ

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 14

Ingrediënten

Instructions

  1. Voeg de bloem, suiker, melk, boter (80 gram), eieren, gist en zout samen tot een deeg en kneed je het net zolang tot het soepel is.
  2. Laat vervolgens het deeg afgedekt een uur rijzen in een ingevette kom.

     

  3. Meng de basterdsuiker, boter (70 gram) en kaneel samen tot een mengsel en zet apart.

  4. Rol op een bebloemde aanrecht het deeg uit tot een grote lap en smeer het suiker mengsel uit over het deeg. Rol vervolgens op en snij de rol in gelijke stukken (of totdat je voldoende rollen hebt om een skillet te vullen). 

  5. Leg de rolletjes met hun snijkant in de skillet en dek af met folie en laat nog eens 30 minuten rijzen. 

  6. Maak de BBQ gereed voor indirect gebruik op 170 graden en plaats de skillet op het rooster voor 30 minuten. 

  7. Maak de glazuur gereed door de poedersuiker, boter (50 gram) en roomkaas door elkaar te mengen. Meng hier nog wat water aan toe, zodat het mengsel iets dunner wordt. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *