Naar recept print
0 Maak favoriet

Citroen- limoen taart en basilicum meringue

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 8

Ingrediënten

Instructions

  1. Kneed voor de bloem, boter, suiker en snufje zout tot een samenhangend deeg. 
  2. Rol een bal van het deeg, wikkel in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koeling. 

  3. Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dikte. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en leg er een vel bakpapier in. 

  4. Vul de vorm met bakbonen en zet voor 20 minuten in de oven.

  5. Meng de maizena met de suiker, water en het citroen-limoensap en water, verwarm in een steelpan totdat alles opgenomen is. 

  6. Op het moment de saus begint de binden, voeg dan de boter al roerend door heen.  

     

  7. Voeg dan de geraspte limoen-citroen schil, de eidooiers en fijngesneden basilicum toe. Meng alles goed door elkaar en laat vervolgens het mengsel afkoelen. 

  8. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg dan nog wat basilicum toe en schep de meringue in een spuitzak met een klein rond spuitstuk.  

  9. Schep het lemon-citroen mengsel over de bodem en spuit in lange banen de meringue er op. Met een keukenbrander flambeer je voorzichtig de meringue. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *