Citroen- limoen taart en basilicum meringue
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kneed voor de bloem, boter, suiker en snufje zout tot een samenhangend deeg. -
Rol een bal van het deeg, wikkel in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koeling.
-
Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dikte. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en leg er een vel bakpapier in.
-
Vul de vorm met bakbonen en zet voor 20 minuten in de oven.
-
Meng de maizena met de suiker, water en het citroen-limoensap en water, verwarm in een steelpan totdat alles opgenomen is.
-
Op het moment de saus begint de binden, voeg dan de boter al roerend door heen.
-
Voeg dan de geraspte limoen-citroen schil, de eidooiers en fijngesneden basilicum toe. Meng alles goed door elkaar en laat vervolgens het mengsel afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg dan nog wat basilicum toe en schep de meringue in een spuitzak met een klein rond spuitstuk.
-
Schep het lemon-citroen mengsel over de bodem en spuit in lange banen de meringue er op. Met een keukenbrander flambeer je voorzichtig de meringue.