Citroen meringue pie
Ingrediënten
Instructions
-
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat min. een uur rusten in de koelkast.
-
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Bekleed de bakvorm en snijd het deeg weg wat je niet nodig hebt.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Prik meerdere keren in met een vork in de beklede taartvorm. Bekleed met bakpapier en vul met bakbonen.
-
Bak gedurende 15 minuten, totdat de korst licht begint te bruinen aan de randen. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog 14 tot ze licht goudbruin en gaar zijn. Koel volledig af.
-
Klop in een pan de suiker, maïzena en zout door elkaar. Voeg het water, citroensap en citroenschil toe en klop opnieuw.
-
Zet op middelhoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Haal van het vuur en roer de boter erdoor tot deze gesmolten is.
-
Scheid de eieren en eierdooiers in twee kommen.
-
Klop in een middelgrote kom de eidooiers, voeg dan ¼ kopje van de citroenvulling toe en klop goed om de dooiers te temperen.
-
Voeg nog een ¼ kopje vulling toe en klop opnieuw, en doe het eimengsel terug in de pan.
-
Zet het mengsel terug op het vuur en zet op laag vuur.Roer tot het mengsel dikker wordt en giet in de taartvorm.
-
Terwijl de vulling nog warm is, maak de meringue klaar door het eiwit op hoge snelheid op te kloppen.
-
Voeg voorzichtig de suiker toe en blijf kloppen op middelhoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan.
-
Schep de meringue op de vulling en verdeel over de taartvorm.
-
Maak het af met een brander voor de effecten om het schuim te kleuren. Let op dat het niet verbrand!