Conchiglini rigati tonijn en ricotta
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de paprika en courgette in grove stukken.
Kook de conchiglioni volgens bereidingswijze beetgaar, giet de pasta af en dek af met een theedoek.
Maak de saus klaar door de tomaten, paprika en courgette te pureren (grof laten) en op laag vuur 15 min te laten pruttelen. Breng de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder en italiaanse kruiden.
Meng de tonijn met de ricotta in een kom, voeg de fijn gesneden 2e paprika en olijfjes toe. Daarna een scheutje goeie kwaliteit olijfolie. Tot slot breng alles goed op smaak met peper en zout.
Vul de pastaschelpen met de tonijnvulling. Schep een laag saus in een ovenschaal en leg de pastaschelpen erop met de open kant boven. Tot slot bestrooi met parmezaan en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.Om het af te maken strooi een handje fijn gehakte hazelnoten overheen.