Empanada’s buffelmozzarella basilicum
Ingrediënten
Instructions
-
Meng de bloem en een flinke snuf zout in een foodprocessor.
-
Voeg de boter toe en pulseer. Dan het ei en voeg een beetje water toe en blijf pulseren tot er een deeg ontstaat.
-
Verdeel het deeg in 2 grote ballen, druk ze iets plat in de vorm van schijven.
-
Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er ronde schijfjes uit voor de empanada's. Je kunt hiervoor een cake ring van 10 cm of een rond kommetje gebruiken.
-
Snij de tomaten fijn, vervolgens de buffelmozzarella en basilicum. Voeg alles samen in een kom en mix alles goed door elkaar.
-
Voeg de geraspte gruyère kaas aan toe, tot slot de oregano, tijm, peper en zout.
-
Om de empanada's te maken, schep je het mengsel met een lepel in het midden van elke vorm.
-
Vouw de vorm dicht als een soort halve maantje. Je kunt een vork gebruiken om het deeg te sluiten, of je vingers gebruiken om de randen te draaien.
-
Voor het beste resultaat, zet de empanada'ss voor 30 minuten in de koeling. Dit zal ze helpen beter af te sluiten en lekken te voorkomen.
-
Bestrijk de bovenkant met het eigeel; dit geeft een mooie gouden gloed als ze bakken.
-
Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.