Flammkuchen is een Duitse variant op de pizza en bestaat uit een dunne en krokante bodem. Maar ook in Oostenrijk kom je flammkuchen veel tegen op de menukaart. Dit recept geeft het gerecht net even meer pit en smaak door de toevoeging van punt paprika's, zwarte olijven en hazelnoten.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Flammkuchen met spekjes en babyspinazie  

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven op 220 graden. 

  2. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. 

  3. Bestrijk het deeg met tomatensaus en verdeel de ui ringen over de saus. 

  4. Verhit in een koekenpan zonder olie de spekjes, doe daar de fijn gesneden paprika bij en bak dan de spinazie mee totdat het geslonken is. 

  5. Verdeel het mengsel over het deeg en strooi de gehakte hazelnoten en plakjes olijven hierover heen. 

  6. Bak de flammkuchen in circa 15 minuten totdat de randen licht bruin gekleurd zijn. Enjoy! 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *