Porties: 4
Naar recept print
0 Maak favoriet

Flat iron steak met crispy potato stacks

Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm licht in.

  1. Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes (met een mandoline of scherp mes).

  1. Meng de aardappelschijfjes in een kom met gesmolten boter, knoflook, tijm, zout en peper.

  1.  

    Stapel de aardappelschijfjes in de muffinvorm, vul elke vorm tot net boven de rand.

    Bak 40-45 minuten tot de randjes goudbruin en knapperig zijn.

  1. Bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas in de laatste 5 minuten van de baktijd.

  1. Haal de steaks 30 minuten voor het bakken uit de koelkast en breng ze op kamertemperatuur.

    Dep ze droog en bestrooi royaal met zout en peper.

     

  1. Steek de BBQ op tijd aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 230 tot 250 graden.

  1. Gril de steak nu 3 minuten en keer hem om. Gril nog eens 3 minuten met de deksel op de BBQ en haal het vlees vervolgens van de BBQ.

  1. Voeg in de laatste minuut de knoflook en rozemarijn toe aan de steaks en bedruip de steaks met de geurige olie.

  1. Leg het vlees op een warm bord of op een houten snijplank en controleer de kerntemperatuur (50-52 graden).

  1. Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten.

  1. Snijd de steaks tegen de draad in dunne plakjes voor extra malsheid. Serveer met gegrilde groenten, een frisse salade en de potato stacks.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *