Flat iron steak met crispy potato stacks
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm licht in.
-
Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes (met een mandoline of scherp mes).
-
Meng de aardappelschijfjes in een kom met gesmolten boter, knoflook, tijm, zout en peper.
-
Stapel de aardappelschijfjes in de muffinvorm, vul elke vorm tot net boven de rand.
Bak 40-45 minuten tot de randjes goudbruin en knapperig zijn.
-
Bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas in de laatste 5 minuten van de baktijd.
-
Haal de steaks 30 minuten voor het bakken uit de koelkast en breng ze op kamertemperatuur.
Dep ze droog en bestrooi royaal met zout en peper.
-
Steek de BBQ op tijd aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 230 tot 250 graden.
-
Gril de steak nu 3 minuten en keer hem om. Gril nog eens 3 minuten met de deksel op de BBQ en haal het vlees vervolgens van de BBQ.
-
Voeg in de laatste minuut de knoflook en rozemarijn toe aan de steaks en bedruip de steaks met de geurige olie.
-
Leg het vlees op een warm bord of op een houten snijplank en controleer de kerntemperatuur (50-52 graden).
-
Laat het vlees na het grillen 5 tot 10 minuten rusten.
-
Snijd de steaks tegen de draad in dunne plakjes voor extra malsheid. Serveer met gegrilde groenten, een frisse salade en de potato stacks.