Porties: 4 Moeilijkheidsgraad: Beginner
Naar recept print
0 Maak favoriet
Forel met citroen en gremolata is een heerlijk gerecht dat fris en smaakvol is.

Forel citroen gremolata

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd een paar kleine inkepingen in de huid aan beide zijden. Bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper.

     

  1. Verhit de barbecue tot middelhoge temperatuur (directe en indirecte hittezones).

     

  1. Vul de buikholte met een paar plakjes citroen, wat fijngehakte knoflook, en optioneel verse dille of tijm. Besprenkel de forellen licht met olijfolie.

     

  1. Meng de fijngehakte peterselie, ingelegde citroenen, citroenrasp, knoflook en een scheutje olijfolie in een kom. Zet apart.

  1. Leg de forellen in een visklem (om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen) of direct op de barbecue als je voorzichtig bent.

  1. Gril de forellen 4-6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. De vis is gaar als het vlees gemakkelijk loskomt van de graat en de huid mooi knapperig is.

  1. Haal de forellen voorzichtig van de BBQ. Leg ze op een schaal en bestrooi royaal met de gremolata. Serveer met gegrilde groenten (zoals courgette, paprika, of asperges) en een frisse salade.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *