Galette paddenstoelen met gekarameliseerde ui
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 20o graden of de BBQ op 180 graden indirecte hitte.
-
Voeg wat olijfolie toe aan een pan en fruit de knoflook en ui aan. Bak tot de uien goudbruin beginnen te worden langs de randen en gaan karamelliseren.
-
Voeg champignons toe en bak nog een paar minuten tot de champignons zacht en bruin zijn. Zet de pan even opzij.
-
Rol de taartbodem uit op een bakplaat met bakpapier. Bestruik het eiwit over het grootste deel van de taartbodem, laat een rand van circa 1 cm. Laat het eiwit even opdrogen.
-
Smeer vervolgens de ricotta over de bodem. Strooi flink wat peper zout op de ricotta.
-
Verdeel het champignon-ui-mengsel over de ricotta en bedek dat met de geraspte gruyère. Voeg de tijmblaadjes toe.
-
Vouw de randen van de bodem over de vulling als een soort open pakketje. Bestrijk de randen met de eidooier en bestrooi het deeg met wat parmezaanse kaas.
-
Bak de galette 20-30 minuten in de oven, totdat de randen goudbruin zijn.
Als je de galette op de BBQ wilt doen, leg dan de bodem op het rooster en hou de onderkant van de bodem in de gaten dat deze goed gaar wordt.
-
Laat de galette 10 minuten rusten en serveer dan op een mooie plank of schaal.