Garnalen spies BBQ
Ingrediënten
Instructions
-
Maak de aardappelsalade door:
Halveer de krieltjes in schil, kook deze beetgaar in en giet ze af.
-
Spoel af met koud water en laat ze uitlekken.
-
Meng de aardappels in een kom met de crème fraîche, mayo en mosterd.
-
Voeg vervolgens de fijngesneden augurk, gekookte doperwten, gekookt ei en kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Marineer de garnalen met fijn gesneden knoflook, chilli vlokken, scheut olijfolie, peper en zout.
-
Rijg de garnalen aan een houten of metalen spies. Laat houten spiesen eerst even weken in water.
-
Bereid circa 30 minuten van te voren de BBQ voor met 2 zones.
-
Plaats de garnalen spiesjes circa 3 minuten per kant boven de hete kolen.
-
Serveer de spiesjes met aardappelsalade, eventueel met een groene salade.