Heerlijk sappig vlees met de juiste mix van kruiden zoals komijn, sumak, rozemarijn, oregano, koriander en munt. Voor extra smaak sensatie heb ik kaneel aan toegevoegd. Deze köfte van lam is perfecte streetfood, heerlijk met tzatziki en flatbread.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Gegrilde kofta van lam

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Meng de lamsgehakt met de kruiden, peper, zout. Meng dit met je handen tot een geheel.

  2. Verdeel het mengsel in gelijke porties en schuif de stalen spiesjes voorzichtig door het midden van het vlees.

  3. Maak vervolgens de tzatziki:

    Halveer de komkommer, schraap het waterige gedeelte er uit en rasp de rest fijn. Zeef de rasp en druk het vocht er uit. Doe de rasp in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, peper en zout toe. Pers de teentjes knoflook uit en meng alles goed door elkaar

  4. Bereid je BBQ voor op een directe sessie op 200 graden en grill de kofta circa 2 minuten aan elke zijde. 

  5. Laat vervolgens enkele minuten rusten terwijl je kort het flatbread grillt.

  6. Leg de spiesjes op een plank en serveer met tzatziki en flatbread.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *