Gegrilde lamsrack
Ingrediënten
Instructions
-
Voor de marinade gebruik je rozemarijn, tijm en salie. Snipper de knoflook, meng met de olijfolie en kruiden door elkaar.
-
Masseer het vlees in met deze marinade en laat dit een uurtje intrekken. Zet de lamsrack in de koelkast.
-
Maak je BBQ gereed op 200 graden en haal de lamsrack uit de koelkast.
-
Leg dan de lamsrack op directe hitte van de BBQ en bak het vlees mooi bruin. Verplaats dan de lamsrack naar de indirecte kant en steek de pen van de kernthermometer in de kern van het vlees. Stel de thermometer in op 48 graden.
-
Laat de lamsracks circa 15 minuten garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt. Daarna haal de lamsrack van de BBQ en laat 10-12 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
Serveer met gegrilde groene asperges en gebakken aardappeltjes.