Geroosterde peren, perencake en sabayon
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de peren, snij door helft en haal het klokhuis eruit. Leg de peren in een ovenschaal en strooi de suiker er overheen. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
De cake: meng de bloem, suikers en kaneelpoeder met elkaar in een mengkom. Smelt de boter met scheutje water in een steelpan en roer dit met het ei en het vanille-extract door de bloem. Klop dit in de keukenmachine tot een glad beslag. Schep het mengsel in een ingevette springvorm en schep er 1 in stukjes gesneden peer door. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven, prik gaatjes in de cake.
De sabayon: klop de eierdooiers met de suiker, rasp en sap van de citroen en de sinaasappel au bain-marie tot een smeuïge sabayon. Neem van het vuur, schenk over in een mengkom en klop op middelhoge stand in de keukenmachine tot de sabayon is afgekoeld.
Snij de perencake in kleine stukjes en leg op een dessert bord/of kom, leg daarop een peertje en schenk dan de sabayon eroverheen.
Maak het af met een snuf kaneel en geroosterde amandelen.