Gnocchi kip en citroen
Ingrediënten
Instructions
-
Snijd de kip in de lengte doormidden zodat je 2 dunnere lappen hebt. Kruid elke kant flink met het zout en peper.
-
Voeg wat olie toe aan een koekenpan en bak de kip tot hij goudbruin en gaar is. Leg de kip afgedekt op een bord.
-
Gebruik dezelfde pan en fruit de knoflook aan. Roer de kippenbouillon en het sap van de citroen erdoor en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan.
-
Voeg de room en de gnocchi toe. Roer goed door en zorg dat de gnocchi helemaal ondergedompeld is in de saus.
-
Laat het zachtjes 8 minuten pruttelen en roer af en toe door tot de gnocchi gaar is en de saus is ingedikt. Houd er rekening mee dat de saus dikker wordt als hij afkoelt, dus laat hem niet te dik worden (voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe).
-
Haal de pan van het vuur en voeg de kaas en spinazie toe. Roer tot de spinazie begint te slinken en mooi gemengd is.
-
Leg tot slot de kip terug in de pan en schep er wat saus over. Maak het af met plakjes citroen.