Naar recept print
0 Maak favoriet

Groente knaller lasagne

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 6

Ingrediënten

Instructions

  1. Snij de courgette, paprika en aubergine in stukjes. Daarna de kastanje champions in plakjes, 

  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn, fruit dit kort aan in een braadpan. 

  3. Voeg dan alle groentes toe aan de pan en bak 5 minuten mee. 

  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even kort mee. 

  5. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een lepel uit elkaar. Breng het geheel op smaak met de kruiden en wat peper en zout. Laat de saus 10 minuten rustig pruttelen.

  6. Verwarm de oven op 200 graden. 

  7. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt op de boter in een steelpan, voeg de bloem aan toe en roer goed door.

  8. Laat de bloem garen in circa 2 minuten, je ziet dat er klontjes ontstaan. 
  9. Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg dan de rest toe. Blijf rustig roeren totdat je een gladde saus hebt. 

  10. Breng de saus op smaak met peper en zout, naar wens nootmuskaat. 

  11. Schep een laagje van de groente saus in een ovenschaal. Leg hier 2 lasagnebladen op en dan weer een laagje saus. Dit herhaal je totdat de schaal gevuld is. 

  12. Giet de bechamelsaus eroverheen en bestrooi het met geraspte kaas.

  13. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en dit 30 minuten rusten.

  14. Bak de lasagne 25 minuten in de oven met de folie erop, zodat de bovenlaag niet aanbrand. 

  15. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en laat nog even rusten. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *