De Hasselback-aardappelen, d.w.z. gebakken aardappelen die als een waaier worden gesneden, kennen de meeste mensen wel. Ik bedacht om dit met courgette te doen en klaar te maken op de BBQ. Het resultaat: een geweldig lekker bijgerecht en ook nog eens leuk om te zien.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Hasselbank courgette

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2

Ingrediënten

Instructions

  1. Snijd elke courgette in dunne plakjes, laat wat ruimte aan de onderkant zodat de courgette aan één stuk bij elkaar blijft.

  2. Meng de olijfolie met een geperste teentje knoflook in een kom en bestrijk de courgettes ermee.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en besprenkel een bakplaat met de resterende olijfolie.

  4. Leg de courgette op de bakplaat en bak 20 minuten totdat de courgette zacht is. 

  5. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  6. Haal de courgettes uit de oven, stop de geraspte kaas tussen de waaiers en bestrooi met fijngehakte bosui.

    Zet op de BBQ en opnieuw ongeveer 10 minuten totdat de kaas gesmolten is. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *