"Iberico ribfingers" verwijst naar een heerlijk stuk vlees dat afkomstig is van het Iberische varken. Het Iberische varken, een inheems ras in Spanje en Portugal, staat bekend om zijn uitstekende vleeskwaliteit dankzij het specifieke dieet en de vrije uitloop van de varkens.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Iberico ribfingers

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Laat de Iberico ribfingers op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier.

  2. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  3. Is de BBQ op temperauur? Voeg dan het rookhout toe en leg vervolgens de ribfingers op het rooster. Rook de ribfingers 2 uur.

  4. Na circa 1,5 uur bestrijk het vlees met een kwast met BBQ saus. Laat de ribfingers nog een half uurtje rustig garen.
  5. Haal de Iberico Rib Fingers een half uur later van de BBQ en serveer ze direct. 

  6. Garneer eventueel met verse peterselie en serveer met partjes citroen aan de kant voor een extra smaakdimensie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *