Italiaanse stoofpot

Ingrediënten
Instructions
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-
Snij de riblappen in blokjes en doe het vlees in een schaal.
-
Voeg aan het vlees peper, zout en de bloem aan toe. Schep goed door elkaar, zodat de bloem goed opgenomen is.
-
Snipper de ui en knoflook.
-
Snij de champignons in partjes.
-
Zet de stoofpan op het vuur en voeg hier een flinke lepel boter in de pan.
-
Fruit de ui en knoflook aan.
-
Voeg dan het rundvlees toe aan de pan en laat het rondom dichtschroeien. Zet vervolgens het vuur laag.
-
Voeg de champignons toe en blus af met rode wijn. Laat even zachtjes pruttelen en schep dan de tomatenpuree erbij.
-
Schenk de bouillon en de appelazijn bij het vlees.
-
Voeg de kruiden en de laurierblaadjes toe in de pan.
Laat het vlees circa 3 uur zachtjes stoven en roer regelmatig even door.
-
Lekker om hierbij te serveren met verse aardappelen puree, frietje of tagliatelle.
Enjoy!