Print opties:

Italiaanse stoofpot

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Porties 6
Ingrediënten
  • 700 gram riblappen
  • 3 teentje knoflook
  • 2 rode ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 tbsp tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tbsp tijm
  • 2 tbsp oregano
  • 2 tbsp rozemarijn
  • 2 tbsp peterselie
  • 2 tbsp appelazijn
  • 3 tbsp bloem
Instructions
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. 
  2. Snij de riblappen in blokjes en doe het vlees in een schaal.

  3. Voeg aan het vlees peper, zout en de bloem aan toe. Schep goed door elkaar, zodat de bloem goed opgenomen is. 

  4. Snipper de ui en knoflook. 

  5. Snij de champignons in partjes. 

  6. Zet de stoofpan op het vuur en voeg hier een flinke lepel boter in de pan.

  7. Fruit de ui en knoflook aan.
  8. Voeg dan het rundvlees toe aan de pan en laat het rondom dichtschroeien. Zet vervolgens het vuur laag.

  9. Voeg de champignons toe en blus af met rode wijn. Laat even zachtjes pruttelen en schep dan de tomatenpuree erbij. 

  10. Schenk de bouillon en de appelazijn bij het vlees. 
  11. Voeg de kruiden en de laurierblaadjes toe in de pan. 

    Laat het vlees circa 3 uur zachtjes stoven en roer regelmatig even door. 

  12. Lekker om hierbij te serveren met verse aardappelen puree, frietje of tagliatelle. 
    Enjoy!