Coq au vin, een heerlijk Frans stoofgerecht met kip en kastanje champignons. Lekker gestoofd in witte wijn en een scheutje cognac. Uiteraard kun je dit gerecht ook zonder alcohol maken, dan laat je dit achterwege.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Kippendij stoofpot (Coq au vin)

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter. Haal de kip uit de pan en zet afgedekt even weg. 

  2. Smelt opnieuw wat boter in dezelfde braadpan en bak de kastanje champignons even aan. 

  3. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak de ui totdat deze zacht en glazig is. 

  4. Blus af met de cognac en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de mosterd, bouillon en witte wijn toe en laat 10 minuten pruttelen. 

  5. Doe de kippendij terug in de braadpan en laat 25 minuten op een laag vuur rustig verder pruttelen. 

  6. Kook ondertussen de orzo beetgaar in licht gezouten water.

  7. Roer de soja room door het kip mengsel en haal de braadpan van het vuur. 

  8. Maak het af met verse bieslook en serveer met de orzo.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *