Kippendij stoofpot (Coq au vin)
Ingrediënten
Instructions
-
Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter. Haal de kip uit de pan en zet afgedekt even weg.
-
Smelt opnieuw wat boter in dezelfde braadpan en bak de kastanje champignons even aan.
-
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak de ui totdat deze zacht en glazig is.
-
Blus af met de cognac en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de mosterd, bouillon en witte wijn toe en laat 10 minuten pruttelen.
-
Doe de kippendij terug in de braadpan en laat 25 minuten op een laag vuur rustig verder pruttelen.
-
Kook ondertussen de orzo beetgaar in licht gezouten water.
-
Roer de soja room door het kip mengsel en haal de braadpan van het vuur.
-
Maak het af met verse bieslook en serveer met de orzo.