Naar recept print
0 Maak favoriet

Klassiek stoofvlees

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

 1. Snijd het vlees in blokjes en meng dit met de mosterd, het mosterdzaad, wat zout en peper (naar smaak). Zet dit opzij terwijl je de ui en de knoflook schoonmaakt.

  Verwarm de oven ook alvast voor op 150 graden. 

  Verwarm wat boter in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak hierin het vlees in porties rondom bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet het opzij totdat je het weer nodig hebt. 

  Bak vervolgens de ui en knoflook in hetzelfde bakvet als het vlees. Bak het 4 minuten totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit ook een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is. Voeg het donker bier toe aan de pan en roer het goed door met de ui en bloem. Voeg het runderbouillonblokje, het laurierblad, de witte wijnazijn en de ketjap manis toe. 
  Laat dit een paar minuutjes doorkoken en voeg vervolgens het vlees toe.

  Zet de pan met deksel in de oven een laat het ten minste 2 uur, maar het liefst 4 tot 5 uur stoven. Roer af en toe zodat het vlees en de saus niet aanbakken. Net voor het einde van de stooftijd kun je kijken of de saus dik genoeg is. Is deze nog te dun, stoof het dan nog 20 minuten zonder deksel in de oven. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *