Porties: 2 Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Naar recept print
0 Maak favoriet

Klassieke asperges

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 2

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven op 180 graden en kook alvast de eieren.

    Voor de saus:

    Verhit een klontje boter en fruit hierin de sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem. Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.

    Giet de bouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. Snij een paar gekookte asperges in kleine stukjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken.

    Kook de krieltjes in schil en giet af. Leg de krieltjes op een bakplaat, smeer in met kruidenboter en bestrooi met peterselie. Plaats in de oven voor circa 15 minuten. 

    Kook de asperges en giet af. Leg de asperges op een bord of schaal en verdeel de krieltjes er naast. Verdeel de stukje ei, dan vervolgens de saus.

    Maak het gerecht af met een snufje peper en zout en fijngehakte peterselie. 

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *