Print opties:

Klassieke Boeuf Bourguignon

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Porties 4
Ingrediƫnten
  • 800 gram runderlappen
  • 125 gram spek
  • 2 stuks ui
  • 3 teentje knoflook
  • 150 gram kastanje champignons
  • 4 stuks wortelen
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 2 tbsp tomatenpuree
  • 1 handje zilveruitjes
  • 3 stuks laurierblad
  • verse tijm
  • peper en zout
Instructions
  1. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het gerookte spek tot het knapperig is. Haal het spek uit de pan en zet het opzij.

  2. Bestrooi de blokjes runderlappen met zout en peper en bak ze in het spekvet tot ze aan alle kanten bruin zijn.

  3. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, gesneden champignons en wortels toe. Bak tot de ui zacht is.

  4. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee. Strooi de bloem over het vlees en groenten en roer goed door.

  5. Blus af met rode wijn en rundvleesbouillon. Voeg de spekjes, zilveruitjes, tijm en laurierblad toe. Breng aan de kook.

  6. Zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 2-3 uur sudderen tot het vlees mals is.

  7. Breng eventueel op smaak met zout en zwarte peper. Geniet ervan!

  8. Dit Boeuf Bourguignon recept levert een heerlijk en hartverwarmend gerecht op. Serveer het met aardappelpuree, pasta of een stuk knapperig brood om de smaken volledig tot hun recht te laten komen.

    Geniet ervan!