Naar recept print
0 Maak favoriet

Klassieke spaghetti carbonara

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Breng water in een grote pan aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je hier een flinke snuf zout aan toe.
    Kook hierin de spaghetti volgens bereidingswijze.

  2. Snij de pancetta in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan zodat ze krokant worden.

  3. Pak een kommetje en doe hierin de 2 eieren en alleen de dooier van het derde ei.

  4. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit bij de eieren en meng alles goed tot een gladde saus

  5. Wanneer de pasta 'al dente' (beetgaar) is, giet je deze af.

  6. Voeg daarna de spek met het vet toe en meng deze goed met de spaghetti. Haal de pan van het vuur.

  7. Giet nu het ei/kaas mengsel bij de spaghetti en meng alles goed door elkaar. De kaas zal smelten en de eieren klein beetje stollen. Zo krijg je een mooie egale saus. Breng op smaak met zout en peper.

    Opgelet: de pan moet van het vuur zijn, anders krijg je gebakken stukjes ei i.p.v. een egale saus!

  8. Serveer een groene salade erbij. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *