Naar recept print
0 Maak favoriet

Knoflook bruschetta tomaten basilicum & prosciutto mozzarella en vijgenjam

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op grillstand of op 200 graden. 

  2. Meng in een kom de tomatenblokjes, fijngehakte basilicum, gehakte knoflook, olijfolie, zout en peper. 

  3. Laat dit mengsel minstens 15-20 minuten marineren, zodat de smaken zich goed vermengen.

  4. Bestrijk de plakjes stokbrood lichtjes met extra vierge olijfolie aan beide zijden. 

  5. Plaats de stukjes stokbrood op een bakplaat en rooster ze onder de grill of in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

  6. Haal het geroosterde brood uit de oven en laat het even afkoelen. 

  7. Schep het tomatenmengsel royaal op de geroosterde kant van het brood.

  8. Beleg daarna de broodjes met een plak prosciutto en mozzarella en maak het af met een schepje vijgenjam. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *