Roer in een kleine pan de hele eieren, eidooiers, suiker en citroensap door elkaar.
Klop het eidooiermengsel tot de meeste suiker is opgelost en het mengsel warm, luchtig en bleek van kleur wordt, ongeveer 5-7 minuten.
Voeg de mascarponekaas direct toe aan het warme eimengsel. Klop tot de mascarponekaas volledig en zonder klontjes in het mengsel is gesmolten.
Voeg in een andere grote mengkom slagroom en vanille-extract toe en klop de slagroom op.
Voeg de slagroom toe aan het mascarponemengsel en spatel rustig door.
Strijk een deel van de mascarponecrème over de lange vingers tot een gelijkmatige laag.
Doe je afgekoelde lemon curd in een spuitzak. Knip de punt van de zak af. Spuit een gelijkmatige laag lemon curd op de laatste mascarponelaag en creëer een motiefje met een vork.
Zet de tiramisu minimaal 6 uur of bij voorkeur een nacht in de koelkast voordat je hem serveer.