Naar recept print
0 Maak favoriet

Mandarijnencurd met kookschuim

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Rasp de schil van de mandarijnen en pers het sap eruit. 

  2. Doe het sap en de rasp van de mandarijn in een steelpannetje. 

  3. Voeg de boter toe en laat dit mengsel op laag vuur smelten.

  4. Klop de eieren los met de suiker en giet het mandarijn mengsel erbij. 

  5. Meng met een garde alles goed door elkaar en schenk het mengsel terug in de steelpan.

  6. Breng het mengsel rustig aan de kook en blijf roeren met de garde. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken totdat het mengsel dikker wordt.

  7. Klop de eiwitten op met de poedersuiker. 

  8. Doe ondertussen de suiker en het water in een steelpannetje.
    Je hoeft hier niet in te roeren, maar laat de suiker rustig oplossen tot het kookpunt 110 graden.
  9. Laat de eiwitten draaien op de laagste stand en giet heel voorzichtig de suikersiroop erbij. Doe dit in een dunne straaltjes, en pas op dit is erg heet!

  10. Laat de machine nu op middelste hoge stand draaien tot het schuim afgekoeld is, mooi opgestijfd en stevig. 
  11. Schep in 4 schaaltjes een laagje mandarijnencurd en daarop een grote toef kookschuim. Brand de schuim af met een koksbrander voor het gekleurde effect. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *