Mandarijnencurd met kookschuim
Ingrediënten
Instructions
-
Rasp de schil van de mandarijnen en pers het sap eruit.
-
Doe het sap en de rasp van de mandarijn in een steelpannetje.
-
Voeg de boter toe en laat dit mengsel op laag vuur smelten.
-
Klop de eieren los met de suiker en giet het mandarijn mengsel erbij.
-
Meng met een garde alles goed door elkaar en schenk het mengsel terug in de steelpan.
-
Breng het mengsel rustig aan de kook en blijf roeren met de garde. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken totdat het mengsel dikker wordt.
-
Klop de eiwitten op met de poedersuiker.
-
Doe ondertussen de suiker en het water in een steelpannetje.Je hoeft hier niet in te roeren, maar laat de suiker rustig oplossen tot het kookpunt 110 graden.
-
Laat de eiwitten draaien op de laagste stand en giet heel voorzichtig de suikersiroop erbij. Doe dit in een dunne straaltjes, en pas op dit is erg heet!
-
Laat de machine nu op middelste hoge stand draaien tot het schuim afgekoeld is, mooi opgestijfd en stevig.
-
Schep in 4 schaaltjes een laagje mandarijnencurd en daarop een grote toef kookschuim. Brand de schuim af met een koksbrander voor het gekleurde effect. Enjoy!