Ocean delight burger
Ingrediënten
Instructions
-
Snij de zalm in stukjes.
-
Mix de zalm met het eiwit, een snuf zout en peper in een keukenmachine tot een grof gehakt.
-
Schep de bosui en paneermeel erdoorheen. Vorm met je handen eén burger van het zalmgehakt en leg afgedekt in de koelkast (circa 30 minuten laten rusten).
-
Maak de avocado salsa door de avocado fijn te maken, meng schepje mayo erdoorheen en breng op smaak met peper, zout, paprika poeder en cayenne poeder.
-
De volgende stap is het maken van een tonijn mayonaise. Dit maak je door een blikje tonijn de meng met schepje mayonaise, wat citroensap, peper, zout, klein schepje mosterd en Italiaanse kruiden. Meng alles even goed door elkaar en zet weg.
-
De volgende stap is het bestrooien van de gamba's en coquilles met peper en zout.
-
Grill vervolgens de ananas, zalmburger, coquilles en gamba's op de BBQ op 180 graden.
-
Nu begint het beleggen van het broodje;
Leg de sla als eerste op het broodje, dan een schep avocado salsa, dan de tomaat, de zalmburger, de ananas, een schap tonijn mayonaise en tot slot de gamba's en coquilles. Voeg een sausje toe naar keuze.
-
Zet de burger vast met een grote bamboe saté prikker en genieten maar! :)