Omgekeerde appelcake met vanille mascarponeroom
Ingrediënten
Instructions
-
Schil en snij de appels in blokjes. Stoof de appel in een braadpan en voeg hier aan toe een klontje boter en een scheutje cognac.
-
Klop de eieren in een kom samen met de yoghurt. Voeg de suiker toe, vervolgens de bloem en het bakpoeder. Tot slot de gesmolten boter en blokjes appel.
-
Bak in een gekartelde taartvorm van 23 cm, 40 minuten op 180 graden heteluchtstand. Prik met een cocktailprikker in het deeg om te controleren of de cake gaar is.
-
Haal de vorm uit de vorm, ontdoe de ring en laat de cake afkoelen op een rooster.
-
Vorm met een parisiennelepel appel bolletjes. Leg de bolletjes in een kom en voeg citroensap aan toe. Dek de kom af met folie en zet even weg.
-
Klop de slagroom samen met de poedersuiker. Voeg de mascarpone toe aan de geklopte slagroom en tot slot de vanillepoeder.
-
Schep de mascarponeroom in een spuitzak met een ronde spuitmond.
-
Draai de cake om en plaats op een taartplateau, spuit toeven room op verschillende delen van de cake. Verdeel tot slot de appelbolletjes. Maak het af met blaadjes munt.