Naar recept print
0 Maak favoriet

Omgekeerde appelcake met vanille mascarponeroom

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 12

Ingrediënten

Instructions

  1. Schil en snij de appels in blokjes. Stoof de appel in een braadpan en voeg hier aan toe een klontje boter en een scheutje cognac.

  2. Klop de eieren in een kom samen met de yoghurt. Voeg de suiker toe, vervolgens de bloem en het bakpoeder. Tot slot de gesmolten boter en blokjes appel. 

  3. Bak in een gekartelde taartvorm van 23 cm, 40 minuten op 180 graden heteluchtstand. Prik met een cocktailprikker in het deeg om te controleren of de cake gaar is.  

  4. Haal de vorm uit de vorm, ontdoe de ring en laat de cake afkoelen op een rooster.

  5. Vorm met een parisiennelepel appel bolletjes. Leg de bolletjes in een kom en voeg citroensap aan toe. Dek de kom af met folie en zet even weg. 

  6. Klop de slagroom samen met de poedersuiker. Voeg de mascarpone toe aan de geklopte slagroom en tot slot de vanillepoeder. 

  7. Schep de mascarponeroom in een spuitzak met een ronde spuitmond. 

  8. Draai de cake om en plaats op een taartplateau, spuit toeven room op verschillende delen van de cake. Verdeel tot slot de appelbolletjes. Maak het af met blaadjes munt. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *