Print opties:

Orzo met pompoen en salie

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Porties 4
Ingrediënten
  • 300 gram orzo
  • 2 stuks uien
  • 2 teentje knoflook
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 200 gram kastanje champignons
  • 500 ml groentebouillon
  • 120 gram Grana Padano
  • 1 handje pecannoten
  • 1 handje verse salie
  • 1/2 tsp tijm
  • 1/2 tsp oregano
Instructions
  1. Snijd de knoflook en uien fijn.

  2. Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en uien aan, voeg daaraan toe een paar salieblaadjes en bak alles gedurende 2 minuten.

  3. Voeg vervolgens de orzo toe en bak deze circa 3 minuten.

  4. Giet de groentebouillon in de pan, voeg over vervolgens de pompoen toe. 

  5. Kook op middelhoog vuur, roer regelmatig en voeg indien nodig bouillon toe, totdat de pompoen zacht en orzo gaar is.

  6. Snijd de champignons in plakjes. en bak ze gedurende 5 minuten in een aparte pan. Hak de pecannoten en voeg ze toe aan de pan en bak even kort mee.

  7. Rasp de Grana Padano en voeg deze toe aan de orzo en meng alles goed door.

  8. Serveer de orzo met daarbovenop de champignons en pecannoten en maak het af met een paar verse salieblaadjes.

    Enjoy!