Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio. De smaak is iets pittiger dan die van de witlof en kun je naast salades perfect gebruiken in ovengerechten.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Ovenschotel roodlof en Coppa di Parma

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Schep de bloem bij de boter en roer met de garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt. Dit is een roux. 

  3. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. 

  4. Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Leg de krieltjes in een ovenschaal en sprenkel met olijfolie. 

  6. Snij de stronkjes af van de witlof en snij door de helft. Besprenkel de roodlof met honing en bak kort in een koekenpan. De honing trekt in de roodlof.

  7. Verdeel de roodlof over de krieltjes, dan de Coppa di Parma en vervolgens de saus. Maak het af met gebrande hazelnoten. 

  8. Zet vervolgens in de oven voor circa 25 minuten tot de krieltjes zacht zijn.  

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *